Monday, February 23, 2009

Darwin v. Adam&Eve @ The Netherlands, the epic battle continues.

Nu.nl; 30 januari 2009:
Nederlanders krijgen brochure tegen evolutietheorie EMMEN - Nederlanders ontvangen eind februari een brochure in de bus waarin de evolutietheorie ter discussie wordt gesteld. Behoudende christelijke organisaties die ervan uitgaan dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen, zijn voor de tekst verantwoordelijk.
-artikel Nu.nl; 23 februari 2009:
Weblogs samen in actie tegen scheppingsfolder AMSTERDAM - Een groot aantal Nederlandse weblogs is maandag een protestactie begonnen tegen een huis-aan-huis bezorgde folder waarin behoudende christelijke organisaties zich verzetten tegen de evolutietheorie.Onder meer Geenstijl.nl, Sargasso.nl, Geencommentaar.nl, Retecool.com en Flabber.nl roepen mensen op om de folder terug te sturen naar initiatiefnemer Kees van Helden. Ze hebben daartoe de gezamenlijke website terugnaarjemaker.nl geopend.
- artikel Er zijn zelfs stickers die ervoor moeten zorgen dat de folder niet in je bus terecht komt, als antwoord hierop hebben de christelijke organisaties een sticker gemaakt om het juist wel in de bus te krijgen: 'Ja schepping, nee evolutie'.

2 comments:

cybrbeast said...

Stelletje idioten. Eigenlijk laten de Christelijke organisaties zo zien hoe debiel ze wel niet zijn om de schepping nog serieus te nemen.
Er zijn zat Christenen die nog wel iets van verstand hebben en het scheppingsverhaal als een verhaal zien en niet waarheid, en dus wel snappen dat de evolutietheorie klopt.

Wij hebben hem iig nog niet in de bus maar we hebben ook een NEE/NEE sticker.

annom said...

Hier is de folder.

Erg teleurstellend en om verdrietig van te worden. Laten ze 7000000 folders drukken over "evolutie of schepping" en leggen ze nergens natuurlijke selectie (survival of the fittest) uit. Het is een erg eenvoudig concept dat in een paar regels uitgelegd kan worden. Ze lijken bang voor de echte logica achter natural selection.
Iedereen ziet dat mensen en dieren "muteren" als ze zich voortplanten (het kind ziet er toch anders uit dan de ouders en andere mensen?) en de meeste mensen kunnen ook begrijpen dat degenen die het best in zijn omgeving kan overleven, het meest kinderen zal krijgen. Het is een eenvoudige theorie die het bestaan van complexe organisme (deels) kan verklaren. Naast het feit dat dit een veel mooier verhaal is dan het scheppingsverhaal, is er ook nog eens een hele hoop bewijsmateriaal voor evolutie en de leeftijd van de aarde. Evolutie heeft voor onze neus, in het lab, plaatsgevonden en er zijn een dozijn vol onafhankelijke daterings methode die allemaal op een aarde ouder dan 6000 jaar wijzen.

Deze folder laat de grote argumenten, bewijzen en concepten achter evolutie totaal achterwegen en is daarom een puur staaltje indoctrinatie/reclame.

Wat me ook opvalt is dat creationisten alle theorieen over de sterren (fusie reactie die over hele lange tijd alle elementen/materie op aarde en in de rest van het universum creeert), evolutie van het universum (we kunnen "terug" in de tijd kijken met bijv Hubble), onstaan van zonnestelsel en andere planeten etc, etc totaal negeren.

We hebben 1 theorie (quantum mechanica) die kan verklaren waarom de Zon (sterren) ons zoveel licht geeft en tegelijkertijd alle elementen die we hier op aarde vinden maakt. Hoe veel mooier wil je het hebben? Wat dacht je van enorme waterstof wolken die langzaam imploderen door hun zwaartekracht en zo sterren maken? Zelfs al zou ik creationisme en evolutie even aannemelijk vinden, dan zou ik nog voor de evolutie theorie en quantum mechanica gaan omdat ze zo veel mooier zijn in hun simpele verklaring voor zulke complexe systemen. Het enige wat je nodig hebt is heel veel tijd, dat hebben creationisten helaas niet.