Saturday, July 28, 2007

EO censureert natuurfilms Attenborough

De Evangelische Omroep censureert uitzendingen waarin de evolutietheorie aan bod komt. Dat zegt evolutiebioloog Gerdien de Jong van de Universiteit Utrecht. Zij vergeleek uitzendingen van de BBC-serie Het Leven van Zoogdieren in Engeland, Belgiƫ en Nederland. In de Nederlandse versie van de EO was geknipt of sprak de Nederlandse stem een andere tekst in. Het gaat om passages waarin de maker van de serie, de wereldberoemde natuurfilmer David Attenborough, verwijst naar de evolutie of het feit dat het leven op aarde al miljoenen jaren oud is. De laatste aflevering, over de afstamming van de mens en de mensaap, werd zelfs helemaal niet uitgezonden en is ook niet opgenomen in de DVD-uitgave van de reeks. Uit onderzoek blijkt dat 61 procent van de EO-leden gelooft dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen. Slechts 1 procent steunt de evolutieleer.

3 comments:

ExpendableAsset said...

Retards!

Kamiel said...

stom, zend het dan helemaal niet uit, en blijf de hele dag van dat achtelijke onverstaanbare kerkgezang uitzenden. Als je het dan toch wil uitzenden doe het dan bij een gemeente oproep van een insect gemeente op de veluwe.

Maar ga het niet van onze belasting centen op de regionale omproep doen. Anyway ik heb de eo op een plaats geprogrameerd waar de meeste nederlanders talpa hebben. dus ik heb er geen last van.

cybrbeast said...

Ja ook al gelezen, echt belachelijk. Ze zouden minstens een disclaimer aan het begin van het programma moeten hebben met dit is uit gristlijk oogpunt gecensureerd.
Ik snap ook niet dat de BBC dit toe laat, stelletje mietjes. Normaal uitzenden of niet.