Friday, October 12, 2007

Verkoop verse paddo's verboden

(Novum) - De verkoop van verse paddo's wordt verboden. Smartshops die de hallucinogene paddenstoelen blijven verkopen, moeten hun deuren sluiten. Dat hebben de ministers van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) en Volksgezondheid Ab Klink (CDA) besloten, laten woordvoerders van beide ministeries weten. De verkoop van gedroogde paddo's was al verboden.
De ministers komen hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer, die een verbod wil naar aanleiding van de dood van een 17-jarig Frans meisje in maart. Zij sprong onder invloed van hallucinogene paddenstoelen van een brug bij de Amsterdamse IJ-tunnel. Klink gaat het besluit de komende tijd verder uitwerken. De afgelopen jaren steeg het aantal ernstige incidenten met paddo's flink, constateerde de GGD in een rapport. In 2004 rukten ambulances nog 55 keer uit na ongelukken waarbij paddo's in het spel waren, vorig jaar was dat 128 keer. D66 vindt het besluit van de ministers onverstandig en onverantwoord. Volgens Boris van der Ham (D66) zet het kabinet hiermee 'de bijl aan de wortel van een realistisch drugsbeleid'. Drugsgebruik komt overal voor, en daarom zou Klink zijn energie moeten steken in het reguleren van dit gebruik, in plaats van een verbod. "De minister gaat er echter vanuit dat paddo's en de behoefte van jongeren aan psychedelische drugs verdwijnen door een verbod", stelt de sociaalliberaal. Van der Ham pleit onder meer voor een bijsluiter voor paddo's en wiet, zodat mensen zich bewust zijn van de gevaren van het gebruik. Ook wil hij dat de leeftijdsregels streng worden gehandhaafd. Hij wil een debat met Klink over de uitgangspunten van het drugsbeleid.
Red de Paddo! Stuur een brief naar de Tweede Kamer.

7 comments:

mr wiggles said...

nu moeten mensen zelf hun paddo's in het bos gaan zoeken. En veel mensen zullen dan waarschijnlijk de verkeerde paddo's eten waardoor de ambulance in plaats van 128 keer moet uitrukken nog veel vaker moet uitrukken. En zelf paddo's groeien is ook niet zo heel erg moeilijk

pimp-a-lot bear said...

Wat een droevig nieuws dat de Haagse besluiten vandaag de dag kortzichtig en impulsief zijn, dat logica en onderbouwing ontbreekt.

Ik hoef hier niet uit te leggen dat een verbod op paddo's elke poging tot verantwoord gebruik van paddo's onmogelijk maken. Weg gecontroleerde teelt, informatie over gebruik en dosering.

Als een Nederlandse jongen veels te veel drinkt in een Franse badplaats en domme dingen gaat doen, dan wordt er toch ook niet om een verbod op wijn gevraagd?

Over de onderbouwing die ontbrak:
De aanbeveling van een risicoanalyse van paddo's van een onderdeel van het RIVM:
"Gezien het bovenstaande is de aanbeveling om kwaliteitseisen te stellen aan het
product paddo’s (o.a. standaardisatie, zuiverheid, etikettering) en de handel in paddo’s
(o.a. verantwoorde informatievoorziening) en mede daarmee te bevorderen dat
paddo’s in beperkte mate verkrijgbaar zijn. De uitkomst van de risicoschatting geeft
geen noodzaak tot een wettelijk verbod op paddo’s."

pdf

Kamiel said...

Mijn protest mailtje is verstuurt, maar die cristen honden luisteren er waarschijnlijk niet eens naar.

cybrbeast said...

very fucked up.
Weer een van onze moeilijk vorworven vrijheden weg.
Echt walgelijk hoe ze een incident gebruiken om hun agenda er doorheen te duwen.
Vieze moralistische gristen honden zijn ook al bezig met prostitutie en coffeeshops to verbannen.

annom said...

PvdA is tegen een verbod (zie www.pvda.nl)
en ik neem aan dat daarmee een kamermeerderheid tegen is (SP en VVD tegen?). Geen idee of de PvdA ook echt tegen wil stemmen.

pimp-a-lot bear said...

Ik denk dat de VVD voor gaat stemmen.
Fred Teeven is geen liberaal.

ExpendableAsset said...

Shit is aan! Wie denken ze hier blij mee te maken? Want veiliger wordt het er ZEKER niet door.