Wednesday, January 28, 2009

SGP hypocrisie

"In Groot-Brittannië rijden al honderden bussen rond met atheïstische slogans, maar of het in Nederland ook zo ver zal komen, is nog maar de vraag. De SGP heeft gewaarschuwd bezwaar aan te zullen tekenen, want openbaar vervoer moet wat de partij betreft 'echt openbaar' blijven." bron: NOS GODVERDOMME wat een hypocriete christen honden. De treinstations hangen al jaren vol met christenspam. Ik heb Bassie van der Vlies om opheldering gevraagd :)

6 comments:

annom said...

"Geachte heer [Annom],

In de bijlage vindt u onze vragen. Onze insteek is, dat het niet past bij het openbare karakter van het openbaar vervoer om daarop opdringerige en mogelijk provocerende teksten te plakken. Het OV is van ons allemaal. Zoals bekend geeft het ook problemen bij buschauffeurs die hiermee niet willen rondrijden. Terughoudendheid is daarom gepast en dat geldt inderdaad voor allerlei soorten van opdringerige (religieuze) uitingen op bussen of treinen.

Met vriendelijke groet,

mr. D.J.H. van Dijk

Beleidsmedewerker SGP-fractie Tweede Kamer
"

cybrbeast said...

Als ze consequent zijn, en dus ook tegen gristen reclame, kan je het de SGP niet heel kwaad nemen. Want volgens mij heeft de SGP niet betaald voor die irritante gristen reclame in het OV.
Toch valt dit onder de vrijheid van mening uiting. Alleen is de tekst volgens mij wel "God bestaat niet", dan vind ik de Britse tekst beter. Maar ook "god bestaat niet" moet kunnen, want gristenen zeggen ook "god bestaat!"

annom said...

Eens, als ze ook tegen christen reclame zijn. Ik ben benieuwd of ze daar ooit vragen in de kamer over zouden stellen.

Is dat de tekst? Dan is de Britse wel beter ja.

Ze zijn blijkbaar tegen opdringerige en provocerende teksten in reclame in het openbaar. Als het dan ook nog tegen hun geloof is, gaan ze erover zeuren in de kamer.

Ik heb nog een mailtje gekregen:

"De betreffende teksten vallen uiteraard wel mee. Het gaat echter om het opstarten van een dergelijke grootschalige “anti-God, anti-Allah en anti-Jahweh-campagne” (zoals de initiatiefnemer stelt). Daarvoor is het OV niet geschikt en niet passend."

Dat lijkt me niet handig verwoord van die initiatiefnemer. Dat lijkt me niet helemaal de beste methode.

annom said...

voor de volledigheid:

"Schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de staatssecretaris van V&W over een atheïstische reclamecampagne op bussen

27-1-2009

- Heeft u kennis genomen van het initiatief van onder meer de humanistische denktank CFI om in Nederland een atheïstische reclamecampagne op te zetten, waarbij men bussen met expliciet atheïstische reclame wil laten rondrijden?
- Hoe beoordeelt u dit initiatief, waarbij het de intentie is om “specifieke bussen te laten rondrijden met reclame tégen God, Allah en Jahweh”?
- In hoeverre kennen busmaatschappijen beleid ten aanzien van de aard van reclameboodschappen op bussen? Staat het busmaatschappijen ook vrij om bepaalde reclameboodschappen te weigeren? Hoe zullen busmaatschappijen – naar uw inschatting – omgaan met dit initiatief?
- Past het in uw ogen bij het openbare karakter van het openbaar vervoer om daarop reclameteksten te plaatsen die voor verschillende bevolkingsgroepen aanstootgevend kunnen zijn? Ligt grote terughoudendheid hier niet veel meer in de rede?
- Zijn er richtlijnen – bijvoorbeeld rond de concessieverlening – ten aanzien van de aard van de reclameboodschappen op het openbaar vervoer? Zo ja, welke en past deze campagne binnen deze richtlijnen? Indien er geen richtlijnen bestaan, is dit dan niet gewenst?
- Ligt het niet in de verwachting dat (sommige) buschauffeurs grote bezwaren zullen kennen ten aanzien van het rondrijden met een bus met daarop mogelijk aanstootgevende of krenkende reclameteksten? Wat is de positie van dergelijke mogelijk bezwaarde werknemers? Hebben zij het recht te weigeren rond te rijden met dergelijke teksten?
- Bent u bereid te bevorderen, dat deze mogelijk aanstootgevende reclamecampagne op bussen geen doorgang zal vinden? Op welke wijze?
"

pimp-a-lot bear said...

"Voor de Nederlandse bussen hebben de initiatiefnemers al een slogan: ‘Er is waarschijnlijk geen god. Durf zelf te denken. En geniet van dit leven’. Met het woordje ‘waarschijnlijk’ bouwen ze een voorbehoud in. Tenslotte valt nooit te bewijzen of er een hoger wezen is." ad.nl

cybrbeast said...

Ah, als het zo is als pimp beschrijft, dan is het top.