Wednesday, April 29, 2009

Survival in de Vogezen

Mr Wiggles en ik zijn weer levend thuis gekomen. We ontmoetten elkaar in het romantische Ribeauville en moesten, helaas, vlakbij Le Bonnehomme weer afscheid nemen omdat Wiggles ziek was. Toch nog twee nachten gezellig samen in het bos, onder de blote hemel, geslapen. Daarna twee nachten alleen.

10 Marsen, 10 Snickers, 10 Sultanas en 5 pakjes Noodles moesten mijn spieren van brandstof voorzien, daarnaast zullen ook nog wel wat vetreserves zijn aangebroken want genoeg energie zat er niet in die "heerlijke" maaltijden. Het weer was wisselvallig met zon, wolken en af en toe een bui. Herten, Ooievaars, Spechten, Koekoeks, Zwijnen, Hommels, Naaktslakken, Hazelwormem, Mieren, Berggeiten en een Vos, Das en Marter behoren tot het gespotte wild dat veelal snachts de heerlijke nachtrust kwam verstoren en mijn hartslag vaak tot boven de 180 bpm dreef.

De mannelijk lange wandelingen (25-29 km) met stevige klimmen (>1000 m stijgen), af en toe door de sneeuw, waren achteraf voor ons allebei misschien wat te zwaar om meerdere dagen vol te houden. Het lange afdalen met 16 kg op de rug heeft mijn knie geen goed gedaan. Dat, de mist en harde wind op de top, natte slaapzak en de route kwijt zorgde ervoor dat ik een makkelijkere route (alsonog 26 km, maar zonder klimmen) door het dal, langs pittoreske Franse dorpjes, heb genomen en een dag eerder terug was.

Het enige dat me niet in de steek heeft gelaten is mijn conditie(spier en zuurstof) en de flora en founa. Mijn bed is nooit zo zacht geweest en brood heeft zelden zo lekker gesmaakt. Morgen een paar dagen uitlopen in Belgie :) Hier mijn GPS coordinaten met icoontjes (click de icoontjes voor meer info!):

2 comments:

cybrbeast said...

Nice post! Good Google Maps work!

Kamiel said...

indeed nice way of pointing out the route.

Nice photo's!