Wednesday, March 28, 2007

De Nieuwe Burgemeester van Utrecht

Zoals een aantal van jullie weten, mogen de burgers van Utrecht 10 oktober een nieuwe burgemeester kiezen. Vooralsnog hebben vijf kandidaten zich al aangemeld:
  • Kees van Oosten Een jurist, die in de gemeenteraad heeft gezeten en graag een alternatief wil zijn voor de andere kandidaten (lees Westbroek & Schnetz)
  • Henk Westbroek Bekend als zanger en van Leefbaar Utrecht. Hij wil zich samen met Broos Schnetz (die andere kerel van Leefbaar Utrecht) kandidaat stellen.
  • Steef Schinkel, directeur van het Schillertheater in de Minrebroedersstraat. Hij is ook columnist in Ons Utrecht
  • Louis van Gaal (de neef van), een kersenkweker die de helft van alle ambtenaren wil ontslaan
  • Bernard Tomlow, een advocaat graag een schoon en veilig Utrecht wil.
Het raadplegend referendum zal echter geen echt referendum worden. Er zal een voorselectie plaats vinden, waar twee kandidaten uit komen. Uit deze twee kandidaten mag de burger kiezen. edit: De gemeente Utrecht is ook geïnteresseerd naar jullie mening! Hier kunnen jullie de enquete invullen. Iedereen die meedoet en zijn persoonsgegevens achterlaat maakt kans op een etentje met de nieuwe burgemeester! De gemeenteraad gebruikt de uitkomsten van de enquête en de bijdrage van de partners in de stad bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De profielschets wordt in de raadsvergadering van 7 juni vastgesteld. De profielschets wordt gebruikt voor het opstellen van de vacature. De vacature wordt half juni in de Staatscourant gepubliceerd. Sollicitaties gaan naar de commissaris van de Koningin. De commissaris beoordeelt welke kandidaten geschikt zijn voor de burgemeestersvacature. Een vertrouwenscommissie van de gemeenteraad selecteert vervolgens twee kandidaten en draagt die voor aan de raad. De raad besluit in september wie die twee kandidaten zijn.

6 comments:

Kamiel said...

veel non informatie in dit videotje.

hoop alleen dat henk wesbroek het niet wordt. Geloof er heilig in dat hij de uitvinder is van de mislukte grap.
Erger me echt kapot aan die man met zijn rare intonaties, en dan heb ik het nog niet eens gehad over die graf kop van hem.

pimp-a-lot bear said...

Ik ben ook als de dood dat Westbroek burgemeester wordt. Maar, ja, ik was ook al geen fan van Leefbaar Utrecht

Die Van Gaal moet het ook niet worden, Die vent straalt absoluut geen gezag uit en heeft het imago van een kersenboer.

cybrbeast said...

Geen Westbroek!!!

mr wiggles said...

ik wil Anton Geesink als burgemeester. Hij heeft al ervaring in een politiek orgaan (lees IOC) en heeft al bewezen dat hij omgekocht kan worden voor een paar leuke reisjes (lees salt lake city).

Kamiel said...

"imago van een kersenboer"
is inderdaad de beste omschrijving voor van die van gaal

annom said...

Ik ben bang dat Henk Westbroek de reden gaat worden waarom ik niet meer D66 ga stemmen ;)