Thursday, September 30, 2010

"Vrijheid en verantwoordelijkheid" - deel 1: Drugs

• Coffeeshops worden besloten clubs die alleen voor meerderjarige inwoners van Nederland toegankelijk zijn op vertoon van een clubpas.
• Er komt een afstand van tenminste 350 meter tussen scholen en coffeeshops.
• De minister verscherpt het landelijk beleid en ziet erop toe dat gemeenten het afstandscriterium en de overige relevante delen van het landelijk beleid in hun vergunningen handhaven.
• Het kabinet komt met voorstellen zwaardere straffen te stellen op de (voorbereiding van) in- en uitvoer, teelt en (georganiseerde) handel van drugs en tot aanpassing van het onderscheid tussen harddrugs en softdrugs.

5 comments:

cybrbeast said...

Zucht... Zijn er plekken in steden waar er geen school op 350m afstand zit? Worden die coffeeshops uitgekocht of gewoon kick/ban?

Ik denk dat het best wat minder toerisme op levert als buitenlanders niet meer in coffeeshops mogen komen. Wat een onzin, ik hoop dat die wet ongrondwettelijk is, het klinkt als discriminatie.

In November is er een goede kans dat cannabis zo goed als legaal wordt in Californië, wat staat ons land er dan zielig tegenover.

Ik kan niet wachten tot het kabinet valt. Al zie ik Verhagen wel als een sterkere leider dan Balkenende, en misschien meer in staat om de partijen bij elkaar te houden.

:(

annom said...

Ik heb een lijst scholen gemaakt en in een kaartje geplot: link. Nog lang niet kompleet.

Het zou het einde zijn van de meeste shops in Utrecht. Malabata ligt precies op 350m van de hoek van een school.

Kamiel said...

Het is zulke totale onzin. Als de school een uitbouw krijgt moet malabata weg. Dus al de mensen die af en toe een jointje roken hebben er baat bij dat al de scholen klein blijven of liefst helemaal verdwijnen uit de binnenstad. Vraag me af wanneer de eerste scholen in de brand worden gestoken door deze maatregel. Terwijl beide nu in prima harmonie samengaan. stelletje haat zaaiers

Totale onzin maatregel is dit
Gaat het overigens om loopafstand of om een straal van 350 meter?

pimp-a-lot bear said...

Dit betekent dat de shops uit de binnensteden gaan verdwijnen en buiten de stad weer terugkomen. Waar vervolgens weer overlast ontstaat omdat iedereen met de auto dope gaat scoren.

Was er laatst niet een commissie oid tot de conclusie gekomen dat veel, kleinschalige shops de voorkeur had boven een paar grootschalige?

Er komt trouwens in Utrecht (oost) een shop bij, in restaurant de Beerekuil, vlakbij de manege. Daar zitten vooralsnog geen scholen in de buurt.

cybrbeast said...

Mooi kaartje, ziet er niet goed uit voor de coffeeshops. Zo belachelijk en onnodig. Kinderen mogen toch geen coffeeshops in en mensen mogen niet buiten blowen, dus hoe zou het kinderen aan kunnen zetten tot blowen?

Aan de andere kant wil het voorgestelde kabinet wel het rookverbod in de horeca versoepelen.