Thursday, May 20, 2010

Meer campagnespotjes

Meer campagnespotjes voor de tweede kamerverkiezingen van 9 juni.(eerdere post hier) VVD: D66: Piratenpartij: Lijst 17 (Jongerenpartij):

6 comments:

annom said...

Wow, de man van de straat van de VVD. Verschrikkelijk populistisch filmpje.

Die van D66 is relatief ok, ik had het slechter verwacht. Niet echt concrete punten, maar wel onderwerpen die belangrijk zijn en die andere partijen liever niet willen noemen.

De piratenpartij en jongerenpartij zijn niet echt serieus te nemen.

Waar blijft het liedje van de SP?

pimp-a-lot bear said...

Ik zal zo nog de laatste spotjes opscharrelen.

VVD wil graag laten zien dat ze een volkspartij zijn, en waar doe je dat beter dan op de markt? Verder moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van de VVD campagne. Het lukt ze om het debat op de eigen speelhelft (de economie, H-woord en files) te spelen. Je ziet dat andere partijen daar moeite mee hebben.

De d66 spot was aardig, al vond ik die van vorig TK verkiezingen minstens zo goed.

annom said...

Rutte doet aardig zn best. Ik heb vanmorgen even het radio debat beluisterd. Hij heeft in ieder geval wel verstand van zaken. Net zoals Pechtold, Halsema, Rouvoet en ook wel Balkenende. Cohen, Roemer, Verdonk en die geile varkensknuffelaar lijken daarentegen niet echt een inhoudelijk debat te kunnen voeren omdat ze gewoon te weinig weten van de verschillende onderwerpen. Dat is wel een probleem van Cohen. Hij lijkt niet echt veel van landelijke politiek te weten.

Ik vond Rutte sterk. Ik vind het jammer dat de VVD een rechtse volkspartij is geworden en er weinig liberaals (van Aartsen style VVD) meer over is. Paars zit er niet echt in lijkt het. Al denk ik dat Rutte van binnen redelijk is.

annom said...

Die debatten blijven toch tenenkrommend. Dat haantjes gedrag om maar het woord te krijgen, niet elkaar laten uitpraten, geen tijd om meer dan 2 zinnen te zeggen etc. Fuck die shit, ik kan er soms bijna niet naar luisteren.

annom said...

Ik zou graag een echt debat zien. 1 onderwerp, 2 lijstrekkers en met beurten. Net zoals op de middelbare school. Nu krijg je als kiezer echt geen goed beeld van de voor en tegen argumenten voor bijv de hypotheekaftrek.

pimp-a-lot bear said...

En dan te bedenken dat het radiodebat toch bekend staat als het meest inhoudelijke debat, waar lijsttrekkers meer tijd hebben om hun standpunt te verkondigen.

Eigenlijk hebben we gewoon te veel partijen voor echte debatten.