Tuesday, November 28, 2006

SMURFEN, BOTS EN DE CLIT MICROËN

Here's the column I've been talking crap about. Emphasis on crap. Hate it or love it, this Asset has been given the green light to continue his muttering madness!
...hoe de fuck schrijf je dat? Enfin, om een kort verhaal lang te maken: ik zat dus in WZZRD flink met Kamiel te smurfen in Company of Heroes. Dat is die übergeile Next-Gen (proest) RTS waar iedereen overheen kwijlde op de E3 en daar maarliefst 5 awards binnensleepte, maar niemand online schijnt te spelen*.

Maar nu even serieus, na een winstreak van 15 zou ik mij kunnen voorstellen dat ook ík een beetje huiverig zou worden om daar als noob tegen te spelen, vandaar dus de smurf-accounts. Na een hevige brainstormsessie besloten we voor T3rm1n4t0r en R0b0c0p te gaan, omdat we niets lamers konden bedenken behalve flauwe analogiën tussen orale sex en onze micro skills. CoH-spelers mogen dit overigens als een open invitatie zien om een lesje te komen leren.

Even van de hak op de tak. Wederom op mijn werkplek, maar nu met Wick. Als één van de zeven-en-een-halfmiljoen fervente World of Warcraft spelers bent u natuurlijk allang bekend met de ins en outs, maar dat was ik niet en zodoende reageerde ik geschokt toen Wick mij meedeelde dat het filmische landschap waarin hij zich bevond een favoriete plek was voor farmbots. Daar moest natuurlijk tegen opgetreden worden en dus berichtten wij een Game Master, maar niet nadat Wick deze bots met de grond gelijk had gemaakt en de honour opgestreken had.

Daar heb ik trouwens mijn eigen theorie over. Het is geen geheim dat de helft van de Chinese bevolking zichzelf onderhoudt onderhield door op deze manier te farmen, iets waar Blizzard officieel dan ook niet blij mee is. Maar wat we al snel vergeten is dat de eigenaren van die 50,000 accounts die eind 2005 verwijderd werden natuurlijk wél een nieuwe moeten kopen om hun farmpraktijken te continueren. 50,000 x €20,-, anyone?

Het moraal van dit verhaal? Als je bij een gamecafé werkt leer je twee dingen; ten eerste dat het voor een heleboel mensen ontzettend lastig schijnt te zijn om de as van hun rookwaar bij het aftikken ook daadwerkelijk in de asbak te krijgen, in plaats van in het toetsenbord. Ten tweede? Hoe je microën schrijft, en dat oud nieuws ook nieuws is. Wacht, dat was alweer drie.

5 comments:

Kamiel said...

nice collum a bit from the hak op de tak but not that bad for a first collum.
Is this shit comming back weekly?
and how big is this gaminglife?

cybrbeast said...

pretty good...
only the site where it's posted looks pretty amateuristic and unvisited..

pimp-a-lot bear said...

Jordi, wil je misschien je bron erbij vermelden? Je was toch niet geheel orgineel geweest?

ExpendableAsset said...

I'm sorry?

annom said...

Well written rant!

Too bad you have more comments here than there...

*looks for spelling errors with a magnifying glass....